Rollatör ve Yürüteçler

Rollatörler ve yürüteçler; yürüme güçlüğü çeken, yürürken desteğe ihtiyacı olan kişiler tarafından kullanılan ve yürümeye yardımcı olan ürünlerdir 17 Kas 2020 13:35

Rollatör ve Yürüteçler

Rollatörler ve yürüteçler; yürüme güçlüğü çeken, yürürken desteğe ihtiyacı olan kişiler tarafından kullanılan ve yürümeye yardımcı olan ürünlerdir. Genellikle alüminyum veya çelik alaşımdan üretilen ve diğer adı da tekerlekli yürüteç olan rollatörler, kısaca standart yürüteçlerin tekerleğe sahip olan modelleridir. 4 veya 3 tekerleğe sahip olan rollatörler kullanıcı tarafından rahatlıkla kullanılabilen frenlere de sahiptir. Manevra kabiliyeti yüksek, oldukça pratik araçlar olan rollatörlerin  tekerlekleri 2 tekerlekli yürüteçlerden daha büyük olduğu için dış mekân kullanımına daha uygundurlar.

 

Standart yürüteç modelleri basit, hafif ve tekerlekleri olmayan denge sağlamaya yardımcı araçlardır. Kullanıcı, yürüteç kullanabilmek için gerekli olan kol gücüne sahip olabilmeli ve yürüteci adım adım ilerletebilme kabiliyetine sahip olmalıdır. Birçok terapist, yürümek için biraz desteğe ihtiyacı olan kişilere standart yürüteçleri ideal araçlar olarak önermektedir. 2 tekerlekli yürüteçler, hareket kabiliyeti ve kolaylığı daha yüksek olan yürüteç modelleri olup; yürüyebilmek için kuvvet açısından çok fazla desteğe ihtiyaç duymayan ancak rollatör kullanmak için de dengesini yeteri kadar sağlayamayan kullanıcılarca kullanılmaktadır. Her iki yürüteç çeşitleri de ayarlanabilir yüksekliklere sahip olup katlanabilir ve katlanamayan modellere sahiptir.

Rollatör Modelleri

Rollatör Çeşitleri

 

Yürüme zorluğu çekenler veya yaşlılar tarafından oldukça fazla ilgi göre rollatör modelleri ikiye ayrılmaktadır. 3 tekerlekli rollatör modelleri; ön tarafında bir arka tarafında 2 tekerlek bulunduran rollatörlerdir. Manevra kabiliyeti dört tekerlekli olanlardan daha yüksek olan 3 tekerli rollatör modelleri, oturma bölgesine sahip olmasa da dört tekerli rollatörlere göre daha hafif ve daha pratiklerdir. Daha yüksek manevra yeteneği ve daha pratik olan bu tekerlekli yürüteç modelleri, ev içi kullanımına daha uygundur. Taşıması ve depolaması daha kolay olan 3 tekerlekli yürüteçler daha az dayanıklı ve oturma bölgesi olmadığı için çok fazla tercih edilmemektedir. 4 tekerlekli rollatörler ise ön tarafında da arka tarafında da ikişer tekerlek bulunan modellerdir. Oturma bölgesi bulunan 4 tekerli rollatör modelleri, kullanıcının dengesini sağlamak için daha çok destek sunmakta olan ve daha güçlü tekerlekli walker modelleridir. Her modelinde yükseklik ayarlama imkanı bulunan rollatörler, ortalama 120 kilograma kadar taşıma kapasitesine sahip olup genel olarak 7-9 kilogram ağırlığındadırlar.

 

Rollatörlerin Özellikleri

 

Yürüme güçlüğü çeken kişilere dengelerini sağlayabilmelerine destek vermek için dizayn edilen rollatörler ayrıca belirli aralıklarla yorulan ve dinlenmek isteyen kullanıcılar için oturma bölgesi de içermektedir. Rollatörlerin hem avantajları hem de dezavantajları bulunmaktadır. Tekerlekli yürüteçlerin en büyük avantajları ve ana kullanım sebepleri, yürürken kullanıcının dengesini sağlayabilmesi için destek vermesi ve düşme gibi kazalara engel olmasıdır. Rollatörlerin diğer bir avantajı ise gerektiğinde oturup dinlenmek için kullanıcıya fırsat sunmasıdır. Son olaraksa, oldukça pratik ürünler olan tekerlekli walker modelleri kolaylıkla katlanabilen ve taşıma ile depolamaya oldukça uygun olan ürünlerdir. Rollatörlerin avantajlarının yanı sıra dezavantajlı olduğu birkaç durum da mevcuttur. Bunlardan ilki, sürekli ve uzun süreli kullanımlar olduğu taktirde kullanıcı sürekli öne doğru eğilmek durumunda kaldığından dolayı duruş pozisyonu için sakıncalı olabilmektedir. Rollatörlerin diğer dezavantajları ise; kullanıcının biraz da olsa kendi dengesini sağlayabiliyor olması ve 2 elini de kullanma kabiliyetine sahip olmasıdır. Bu iki durumdan biri olmadığı taktirde rollatör kullanmak sakıncalı olabilmektedir. Dolayısıyla, kullanıcının frenleri tam olarak kullanabiliyor olması çok önemli olduğundan dolayı yeterli kuvvete sahip olmayan ve gerektiği durumlarda frenleri kullanamayacak olan hastalara rollatör kullanımı önerilmemektedir.

Rollatör ve Yürüteç Farkı

Rollatör ve Yürüteçlerin Farkı

 

Kişilerin bir veya iki bacağının da artık kendi ağırlığını taşımada zorluk yaşamaları ancak tekerlekli sandalye gerektirmeyecek kadar hareket kabiliyetlerinin olması durumunda genellikle yürüteç modelleri tavsiye edilmekte ve kullanılmaktadır. Terapistler, kullanıcıların sadece ev içerisinde gezmek amacıyla bir denge sağlayıcı ve destekleyici ürüne ihtiyaç duyduklarında rollatörler yerine engelli yürüteç önermektedir.

 

Rollatör modelleri; manevra yetenekleri ve tekerlekleri sayesinde, yürüyebilen ancak dengelerini sağlayabilmek adına yardıma ihtiyacı olan kişilere önerilmektedir. Daha çok dış mekan kullanımı için tercih edilen rollatör modelleri; tekerleklere sahip olmaları ve sadece itilerek hareket imkânı sağladıkları için kullanıcının yorulmasını azaltır ve yürüteç modellerine göre daha hızlı hareket edebilmesine olanak verir.

 

Yürüteç(walker) ve rollatör arasında tercih yapabilmek adına kullanıcının ne kadar kuvvetli olduğu, farkındalık seviyesi ve çeviklik seviyesi de önemlidir. Kendilerine uygun ürünün seçildiği kullanıcılar daha rahat ve ürüne hakimiyeti daha fazla olduğu için düşme gibi kazalar yaşama riskleri minimuma indirilmiş olur.

 

Rollatör ve Yürüteç Fiyatları

 

Rollatör ve Yürüteç FiyatlarıKullanıcılarına yürürken dengelerini sağlayabilmeleri adına destek amaçlı ürünler olan rollatörlerin fiyatlarını ve yürüteç fiyatlarını etkileyen bazı faktörler bulunmaktadır. Rollatör fiyatlarını etkileyen faktörlerden ilki gövde yapısıdır. Rollatörler genellikle; çelik, alüminyum veya titanyum malzemelerden imal edilmektedir. Bu malzemelerin dayanıklılık ve hafifliği birbirlerinden farklı olduğu için bu durum direkt olarak tekerlekli yürüteç fiyatlarını da etkilemektedir. Ürünün tekerleklerinin boyutu da rollatör fiyatlarını etkileyen bir faktördür. Büyük tekerlekli walker modelleri, dış mekan kullanımlarında engebeli veya bozuk alanlarda daha rahat ve kolay bir kullanım sundukları için, küçük tekerlekli olanlar daha ucuz rollatör fiyatlarına sahiptir. Ayrıca ürünün elciklerinin kalitesi de oldukça önemlidir. Ergonomik yapıya sahip elcikleri olan modeller daha konforlu bir kullanım sağladıkları için walker fiyatlarını etkilemektedir.

 

Rollatör ve yürüteçler; yürüme güçlüğü çeken kişilerin başkalarından yardım almadan bağımsız bir şekilde hareket edebilmelerini sağlayan, günlük aktivitelerini yapmalarına yardımcı olan önemli ürünlerdir. Ancak bu yardımı sağlayabilmeleri için kullanıcıların kendilerine en uygun rollatör veya yürüteci seçmiş olmaları gereklidir. Rollatörler, yürüme sırasında dengelerini sağlayabilmeleri adına daha hafif desteğe ihtiyacı olan kullanıcılar için daha uygunken; yürüteç modelleri, destek veya bir yerden güç almadan yürüyemeyen ve dengesini sağlamakta daha çok zorlanan kullanıcılar için daha uygun ürünlerdir. Ayrıca yürüteç modellerinde hareket sağlayabilmek için kullanıcıların üst gövde kuvvetine sahip olmaları gerekmektedir.

 

Tekerlekli yürüteç ve rollatörler birçok farklı şekilde, boyda ve genişlikte olabilmektedir. Bu yüzden kullanıcı ilk olarak fiziksel gereksinimlerine karar verip daha sonra da rollatörün ne kadar sıklıkta kullanılacağını ve nerede kullanılacağını düşünüp buna göre en uygun rollatör modelini seçmesi gerekmektedir. Ayrıca, rollatörlerin özelliklerini ve kalitelerini karşılaştırmak, eğer varsa yazılmış yorumları okuyup değerlendirmek ve tabi ki rollatör fiyatlarını incelemek en uygun rollatör modelini bulmakta oldukça faydalı olacaktır.

 

 
Koltuk değneğinden, tekerlekli sandalyeye; boru tipi havalı yataktan, merdiven inme çıkma cihazına geniş ürün yelpazesi ile Türkiye’nin ilk ve en büyük tekerlekli sandalye mağazası olan Tekerlekli Sandalye Dünyası İstanbul’da Beylikdüzü Tekerlekli Sandalye Dünyası, Bahçelievler Tekerlekli Sandalye Dünyası ve Kadıköy Tekerlekli Sandalye Dünyası olmak üzere 3 farklı noktada sizlere hizmet vermektedir. En uygun fiyatlı akülü tekerlekli sandalye modellerini bulabileceğiniz Tekerlekli Sandalye Dünyası şubelerinde en uygun fiyat garantisi ile bulunabilecek olan modeller hakkında daha detaylı, teknik bilgilere ve akülü tekerlekli sandalye fiyatları ve manuel tekerlekli sandalye fiyatları bilgisine ulaşabilmek için aşağıdaki iletişim numaralarını arayarak uzman satış danışmanlarından destek alabilirsiniz.

 

 

Tekerlekli Sandalye Dünyası

Mağaza İletişim Bilgileri 

 

BEYLİKDÜZÜ MAĞAZA

(0532) 153 00 36

 (0212) 873 63 36

 (0212) 873 63 37

 

 KADIKÖY MAĞAZA

 (0542) 570 75 75

 (0216) 541 01 46

 (0216) 541 01 76

 

BAHÇELİEVLER MAĞAZA

(0537) 521 30 00 

(0212) 505 05 30 

(0212) 505 05 30

 
 

 

 
 
 
 
Rapid SSL, Visa, Mastercard, Maestro

©2018 tekerleklisandalyedunyasi.com tüm hakları saklıdır.

Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.