Tekerlekli Sandalye

Tekerlekli Sandalye Çeşitleri

Tekerlekli Sandalyeler, Manuel tekerlekli sandalye ve akülü tekerlekli sandalye olarak ikiye ayrılan tekerlekli sandalye çeşitleri olarak kendi aralarında da sınıflara ayrılır.
 
Tekerlekli sandalye alırken nelere dikkat edilmeli?
Hasta öncelikle engelinin farkına varıp, nasıl bir ürüne ihtiyacı olduğunu en doğrusu kendisi belirlemelidir. Yada tekerlekli sandalye dünyası uzman kadromuzdan destek yardım almalıdır. İkinci olarak ise tekerlekli sandalye seçiminde kullanıcının kilo bilgisi çok önemlidir. 120 kiloya kadar standart kabul edilirken, 120 kilodan sonrası standart dışı olduğu için özel ürünler arayışına girmelidir. Bazı markalarda bu tarz ürün grupları var iken dilenirse özel yapım ve tasarınmlı ürünlerde sunabilmekteyiz.
 
Hastanın durumuna göre değişen sandalye özellikleri ve hasta buna uygun olanı seçmelidir. Örneğin araca yandan geçme zorluğu çekiyorsa, yan kolu çıkabilen modelleri mevcuttur; gün içerisinde uzanma ihtiyacında olan hasta, yatabilir pozisyona giren sandalyeyi tercih etmeli; ayakları ayarlanabilen modelleri de yine seçenekler arasındadır.
Akülü sandalye, hastaları özgür kılmaktadır; kimseye ihtiyaç duymadan hareket yönünden serbest olan hasta, kendini daha rahat ve mutlu hissetmektedir.
 
Joystickli sandalyelere göre scooter, çok daha fazla dayanıklıdır ve hızlıdır. Engebeli arizler ve stabilize yollar için uygundur. Bu yüzden uzun mesafelerde kullanım için scooterler, engellilerin yaşamını kolaylaştırıp, hareket alanını genişletecektir. Yerli ve ithal tekerlekli sandalyeler arasındaki farklar, Yerli modellerde çoğunlukla standart modeller üretilmektedir. İthal modeller de biraz daha istenilen seçenek ve kategorilerde sandalye bulma şansı yüksek olsa da, yerli modellerin kalitesi de onları çok fazla aratmayacaktır.
Yerli tekerlekli sandalye seçimi, bazı yönlerden daha avantajlı olacaktır; çünkü hem fiyat bakımından daha avantajlıdır hem de yedek parça bulma sıkıntısı yaşanmayacaktır. Yerli ürünlerin arızası durumunda tamiri çok kısa bir sürede mümkün olmaktadır.
 
Yaşamda bazen engellerle başa çıkabilmek için yardımcı araçlara ihtiyaç duyulur. İşte böylesi durumlarda hastaya özgürlüğünü bir nebze de olsa kazandırabilmek ve yaşamını kolaylaştırabilmek adına tekerlekli, akülü sandalye ve scooter gibi araçlardan yararlanmak gerekmektedir.
Daha fazla bilgi için buraya tıklayın: http://www.tekerleklisandalyedunyasi.com adresinden 7/24 her zaman yararlanabilir.

Çocuk Tekerlekli Sandalyeleri
Çocuk Tekerlekli sandalyeleri de hem manuel olmak üzere hemde akülü olmak üzere iki ayrı grupta toplanabilmektedir. Bu sandalyelerde dilenirse özel yapımda gerçekleştirilebilmektedir. Çocuğumuzun hastalık durumu, yaşam alışkanlığı ve ihtiyaç durumuna göre özel yapımlarda gerçekleştirilmektedir.


Tekerlekli Sandalye Dünyası
www.tekerleklisandalyedunyasi.com
satis@tekerleklisandalyedunyasi.com
+90 532 153 0036
 
Rapid SSL, Visa, Mastercard, Maestro

©2018 tekerleklisandalyedunyasi.com tüm hakları saklıdır.

Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.