Enfeksiyon Hastalıklarından Korunmada Alınması Gereken Önlemler

Enfeksiyon Hastalıklarından Korunmada Alınması Gereken Önlemler

Enfeksiyon hastalıkları çeşitli yollarla sağlam kişilere ulaşabilir ve yaşamı tehtid eden boyutlara ulaşabilir. İnsan vücudunda mikroorganizmaların girişi ve çoğalmasına karşı çeşitli savunma mekanizmaları vardır ve bu mekanizmalar normal çalışırsa enfeksiyon meydana gelmez. Ancak bu mekanizmalar herhangi bir nedenle zayıflarsa hastalık ortaya çıkar. Kötü hijyen koşulları, fiziksel bariyerlerin yetersizliği, beslenme bozuklukları, genetik ya da kazanılmış 
bağışıklık sistemi yetmezlikleri, stresler, medikal tedaviler gibi nedenlerle bağışıklık sistemi zayıflar ve kişi hastalıklara duyarlı hale gelir.
 
Tüm bulaşıcı hastalıklarından korunmada en önemli adım hijyendir ve en basit hijyen ise el yıkamadır. Sadece su ve sabun ya da el dezenfektanları ile yapılan basit bir uygulama , çok önemli bir koruma sağlar. Kişi bu sayede hem kendini korur hem de kişiden kişiye bulaşmanın önüne geçer. 
Alınabilecek önlemlerden biri de aşılardır. Bağışık olmayan kişilere hepatit A ve hepatit B aşıları yapılmalı, grip aşısı ise her yıl yapılmalıdır. Hepatit A ve B aşılarını olmadan önce test yapılmalıbağışıklık kontrol edilmelidir.
Grip aşısının her yıl tekrarlanması gerekmektedir, çünkü grip virüsü çok hızlı biçimde mutasyona yani bölünmeye uğrayarak şeklini ve yapısını değiştirir ve her yıl değişik bir varyasyonda karşımıza çıkabilir. Aşışar, son bir yıl içerisinde gelişmiş virüslere karşı oluşturulurlar. Grip ve diğer solunum yoluyla bulaşabilen hastalıklardan korunmada, bu kişilerle temas sırasında maske kullanımı koruyucu rol oynar. 
Tüm bu önlemlerin yanı sıra beslenme de çok önemlidir. Besinler yoluyla alınan proteinlerden vücudun savunma elemanları, yani antikorlar üretilit. İyi beslenmeyen kişi, yetersiz protein alımına bağlı olarak mikroorganizmalara karşı yeterli mücadele  gösteremez. Bu nedenle dengeli beslenme bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve dolayısıyla mikroplara karşı korunmada önemli rol oynar.
Tüm bu basit ve temel önlemleri alarak enfeksiyonlardan korunmak ve çevremizdeki kişilere bulaştırmamak mümkün.
Rapid SSL, Visa, Mastercard, Maestro

©2018 tekerleklisandalyedunyasi.com tüm hakları saklıdır.

Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.