Elektronik Sigaranın Sağlığa Zararları Neler?

Elektronik Sigaranın Sağlığa Zararları Neler?

Dünya Sigara Bırakma günü ile ilgili yazdığımız haberimizden sonra sizinle elektronik sigaranın zararlarıyla ilgili olan haberimizi de paylaşmak istedik. Bir çok sigara bağımlısı, sigarayı bırakmaya çalışırken e-sigara kullanmaya başlıyor fakat zararsız sanılan e-sigaranında bir çok zararı var.
 
E-sigara üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda bağışıklık sistemine büyük zarar verdiği ortaya çıktı. E-sigara vücudu antibiyotiğe dayanıklı bakterilere karşı savunmasız kılıyor. California Üniversitesi(ABD)’nde yapılan araştırmaların sonuçlarına göre, e-sigara bağışıklık sistemine zarar vererek vücudu bakterilere ve virüslere karşı daha savunmasız bırakıyor. Yine araştırmalara göre, bağışıklık sistemindeki bu zayıflama, bakterilerin ve en önemlisi antibiyotiğe dayanıklı olan süper bakterilerin etkisinin ölümcül boyutlara ulaşmasına sebep olabiliyor.
 
Bunun yanı sıra elektronik sigaraların birde aromalıları var bunlar daha da zararlı. Elektronik sigara ile ilgili yapılan bir diğer araştırmanın sonuçları ise aromalı olan elektronik sigaraların solunum yollarına verdiği zararın diğerlerine oranla daha fazla bile olabiliceğinin altını çiziyor. Roswell Park Kanser Enstitüsü (ABD)’ndeki bilimadamlarına göre, aromalarda yüksek miktarda bulunan ‘benzaldehyde’ kimyasalı, solunum yollarına zarar veriyor.

Peki nedir bu 'benzaldehyde' derseniz işte vikipedi de yazan açıklaması; 

Benzaldehit, aromatik aldehitlerin en basit üyesidir.Renksiz, uçucu bir likittir. 179 °C'de kaynar, acı badem kokusundadır. Acı bademden ve sentetik olarak benzal klörünün hidrolizi ile elde edilir.
Sigarayı bırakmak sizin elinizde, beyninizde.. Bırakmak i.in elektronik sigaraya başvurmayın!

Rapid SSL, Visa, Mastercard, Maestro

©2018 tekerleklisandalyedunyasi.com tüm hakları saklıdır.

Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.