Tekerlekli Sandalye

Tekerlekli Sandalye

Tekerlekli Sandalye'nin tanımı ve hangi durumlarda ihtiyaç haline geldiğinden kısaca basedecek olursak;

Fiziksel ve tıbbi rehabilitasyonun başlıca amacı, kaza ya da hastalık nedeniyle ağır bir şekilde sakatlanmış bir kişiyi, başkasının yardımına ihtiyaç duymadan, kendi işini kendi görebilecek duruma getirmek, günlük işlerinde bağımsızlığa kavuşturmak ve yaşam kalitesini yükseltmektir. Ancak çoğu kez bu amaca ulaşmak için bir takım yardımcı araçlara gerek duyulabilmekte. Kendi kendine yardım araçları içinde en çok kullanılanlardan biri tekerlekli iskemlelerdir (TEKERLEKLİ SANDALYE).
 
TEKERLEKLİ SANDALYE’ler çok çeşitli malzemelerden yapılmakta olup şekil ve büyüklüklerinde de değişkenlik göstermekte. Bu nedenle hasta için TEKERLEKLİ SANDALYE seçilirken, amaca en uygun olanını seçmek çok önemlidir. Doğru seçilmiş TEKERLEKLİ SANDALYE, kişinin sağlığını ve fonksiyonel kapasitesini en yüksek düzeye ulaştırabilir. Özel bir hasta için TEKERLEKLİ SANDALYE reçete edilirken o kişiye uygun özellikler belirlenmeli ve TEKERLEKLİ SANDALYE’nin buna göre yapılması istenmelidir. Kişiye özgün TEKERLEKLİ SANDALYE yaptırmak zor ve pahalı olduğundan, daha çok genel özellikleri bilinen TEKERLEKLİ SANDALYE’lerden bir seçim yapmak zorunda kalınır. Bu seçim yapılırken TEKERLEKLİ SANDALYE’nin sağlamlığı, markası, servis, garanti süresi, ek parçaların bulunması kolaylığı ve elbette maliyet gibi faktörlere dikkat edilir.
 
TEKERLEKLİ SANDALYE’ler genel olarak
1)  Akülü Tekerlekli Sandalye
2 ) Manuel (elle idare edilen) Tekerlekli Sandalye olmak üzere ikiye ayrılır.
 
Akülü TEKERLEKLİ SANDALYE’ler manuel iskemlere göre bağımsızlığın belirgin şekilde artmasını sağladıkları gibi, daha az enerji tüketimiyle hastanın toplumsal yaşama tam olarak katılmasına yardımcı olurlar.

Elle kullanılan TEKERLEKLİ SANDALYE’ler daha hafif ve küçüktür. Katlanarak arabada taşınabilir ve uygun çevre koşullarında rahat hareket olanağı sağlar. TEKERLEKLİ SANDALYE’yi elle itmek, kol ve omuz kaslarının kuvvetlenmesini sağladığı gibi kalbin ve kan dolaşımının iyileşmesine de yardımcı olur.
 
Ancak el ve kollarındaki kas gücü yeterli olmayan, ya da fonksiyonel bağımsızlığını daha da artırıp günlük yaşantının her etkinliğine katılmak isteyen hastalar akülü TEKERLEKLİ SANDALYE tercih edebilirler.


Tekerlekli Sandalye Dünyası
Müşteri İlişkileri Departmanı
 
Rapid SSL, Visa, Mastercard, Maestro

©2018 tekerleklisandalyedunyasi.com tüm hakları saklıdır.

Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.