Tekerlekli Sandalye Özellikleri

Tekerlekli Sandalye Özellikleri

 Standart Bir TEKERLEKLİ SANDALYE’de Aranan Özellikler;

1) Rahat ve kullanışlı olmalı,
2) Vücut imajının bozulmasına yol açmamalı,
3) Günlük yaşam etkinliklerini ve fonksiyonel bağımsızlığın en iyi şekilde yapılmasını sağlamalı,
4) Postür (duruş) bozukluklarına düzeltmeye yardımcı olmalı.
 
Bu nedenlerden dolayı TEKERLEKLİ SANDALYE seçiminde çok dikkatli olunmalı ve hastanın gereksinimlerini en iyi bir şekilde karşılayabilecek sandalyeye karar verilmelidir. 
Son zamanlarda giderek daha çok sayıda hasta, akülü TEKERLEKLİ SANDALYE’yi tercih etmektedir.
 
Akülü TEKERLEKLİ SANDALYE’ler hastanın daha az enerji harcamasıyla daha fazla fonksiyonel bağımsızlık kazanması amacı ile kullanılmakta. Kas güçleri manuel TEKERLEKLİ SANDALYE kullanmaya yeterli olmayan veya aşırı halsizlik nedeniyle bunları kullanamayan ya da kullanmak istemeyen hastalar için çözüm akülü TEKERLEKLİ SANDALYE’lerin kullanılmasıdır. 
 
Bu tür sandalyelere en çok gereksinim duyan hasta grupları arasında, yüksek seviyeli omurilik yaralılar (tetrapleji /parapleji), ilerleyici kas hastalığı olanlar, amiyotrofik lateral skleroz, ileri mülpl sklerozlular, ileri serebral felç, spina bifidalılar, kronik yorgunluk hastaları, kafa travması ve polio sekeli hastaları sayabiliriz.
 
AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE’ler genellikle tek elle kullanılan ve vites koluna benzeyen kısa bir levye (joysck) aracılığıyla hareket etrilir. Sandalyelerin ileri-geri ve/veya tüm yönlere dönüşleri bu levye kullanılarak yapılır, dolayısıyla biraz pratik yaptıktan sonra kullanımları son derece kolaydır. 
 
Bu avantajlarına karşılık AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE’lerin manüel olanlara göre daha pahalı olması, biraz daha fazla yer kaplaması ve bir yerden başka bir yere taşınmalarının zorluğu gibi dezavantajları vardır. Son zamanlarda daha kolay katlanabile ve taşınabilen, daha hafif, AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE’ler yapılmaya başlanmış olup sakatlığı çok ağır olmayan hastalar tarafından tercih edilmektedir.


Tekerlekli Sandalye Dünyası
Müşteri İlişkileri Departmanı
 
Rapid SSL, Visa, Mastercard, Maestro

©2018 tekerleklisandalyedunyasi.com tüm hakları saklıdır.

Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.