Tekerlekli Sandalye Alırken

Tekerlekli Sandalye Alırken


Tekerlekli sandalye alırken  fiyatları nedeniyle hemen hemen hepimiz için sıkça değiştirilebilme imkanı bulunmayan bir ürün oldugunu bilmekteyiz. Aldığımız bir aracı uzun yıllar kullanmak isteriz. Bu nedenle tekerlekli sandalye alırken dikkat edilmesi gereken en önemli özellikler, aracın size uygun yapıda olmasının yanı sıra bu aracı uzun yıllar  kullanabileceğinizden emin olmanızdır. Aracın teknik servis ve yedek parçasının bulunabilir olmasıdır.
Örneğin iki farklı marka sandalye beğendiniz, birini alacaksınız. Diyelim ki biri diğerinden daha pahalı. Ucuz olanın teknik servisi iyi değil. Pahalı olanın ise teknik servisi erişilebilir ve yedek parçası kolayca temin edilebilir. Ucuz olanı alırdım, diyenler araçları arızalanınca ne ile karşılaşacaklarını tam bilemeyecekler. Büyük ihtimalle birkaç arızada, ilk başta tasarruf ettiği paradan daha fazlasını harcayacaklardır. Fiyat tabi ki çok önemli ancak satış sonrası serviste bizleri yarı yolda bırakmayacak firmaları seçmeliyiz. Tekerlekli sandalye alırken başka önemli unsur, engelilik durumumuza uygun olan aracı seçmektir. Hafif bir engel durumumuz varsa katlanır araçların bez oturakları bizim için yeterli olabilir. Daha ağır durumdaysak daha destekli kalın süngerli kaliteli bir oturak gerekebilir. Kolluk yüksekliği, sırt açısı, ayarlanabilir ayak pedal boyu gibi özellikler önemli.
Bazılarımız mesela asansöre binerken denge tekerini ya da ayak pedallarını çıkartmak isteyebilir. Katlanabilir  bir sandalyenin ayak pedalları mutlaka sökülebilmelir olmalıdır. 
 
Genelde yaygın olarak kullanılan tekerlek çapları Türkiye için de yeterli. Bunlar ön lastikleri 20 cm, arka lastikleri 32 cm olan modellerdir. Daha küçük çapta lastikler problem olabilir. Özellikle ön lastiklerin küçük çapta olması bizim yollar için uygun değil. Tekerlekler ne kadar büyükse sokakta o kadar rahat edersiniz. Ama dikkat, büyük lastikler (genelde siyah renk olacağından) evde, dar iç mekanlarda kullanmaya müsait değildir. Hem oraya buraya çarpar, kapılardan sığmazsınız, hem de yeri lastik izinizle kirletebilirsiniz. Motorsuz tekerlekli sandalyelerde kişi kendi kullandığı için sandalyenin hafif olması avantaj olabilir. 
 
Ancak akülü sandalyede elektrik motorlarıyla kullandığınız için sandalyenin ağırlığı çok önemli bir şey değil. Önemli olan şasenin dayanıklı olmasıdır. Akülü sandalye şasesi manuel sandalye şasesinden daha güçlü olmalıdır. Kaynakları ve borunun et kalınlığı, kimyasal bileşimi daha önemlidir. Alüminyum şasenin dezavantajı hammaddesinin daha pahalı olması ve de sac boru şase kadar güçlü bir şase olmamasıdır. Tek avantajı sahilde, nemli yerlerde paslanma riski yoktur. Ancak sac boru şase kaplama ve boya teknolojisi de bu riski ortadan kaldıracak şekilde epey ilerledi. Akü kapasitesi ne kadar büyükse o kadar çok süre aracı kullanabilirsiniz. Motor gücü yüksekse yüksek kapasiteli bir akü almaya dikkat edin. Kumandanızın amperajı da bir etken, yüksek amperli kumandalar dış mekanda engebeleri aşacak daha fazla gücü motorlara aktarabilirler. Ama iç mekanda kullanılacak bir akülü sandalyenin kumanda amperajı yüksek olmasa da olur.
Daha güçlü motor, daha büyük akü hiç şüphesiz daha uzun sürüşler daha bozuk yollar için elverişli. Ancak teknik servisi iyi ve hızlı, yedek parçası ucuz ve kolayca temin edilebilen markalar tercih edilmelidir.Türkiye’de akülü sandalye piyasası son 5 yılda oldukça genişledi. Bu konuda ithalat yapan firmalar olduğu gibi üretim yapan yerli firmalar da artık var ve bizim için artık daha fazla seçenek var. Fiyatlar geriledi, kalite iyileşti. Daha çok arkadaşımız akülü sandalye kullanıyor.

Tekerlekli Sandalye Dünyası
Müşteri ilişkileri Departmanı

Rapid SSL, Visa, Mastercard, Maestro

©2018 tekerleklisandalyedunyasi.com tüm hakları saklıdır.

Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.